Vendégkönyv, hozzászólások

Dátum: 2015.02.09

Feladó: reka

Tárgy: jo

Jo az oldal.reka

Dátum: 2014.10.03

Feladó: Fecó

Tárgy: A riibizli egyéb felhasználása

A vadhúsokhoz mi is a feketeribizlit használjuk, sokkal jobb mint az áfonya. A semmilyen ízű teákat is feketeribizli szörppel ízesítjük. Pálinkája és bora páratlan.

Dátum: 2014.10.03

Feladó: Stüszi

Tárgy: Re:A riibizli egyéb felhasználása

Nálunk a fekete ribizli dzsemjét vagy lekvárját mézeskrémes és egyéb fehérkrémes sütemények(hókocka) "megbolondítására" is használjuk. A kókuszos linzert kipróbáltam, feketeribizlivel, tényleg nagyon jó!!!!

Dátum: 2014.06.17

Feladó: Holvay Lenke

Tárgy: C vitamin

A feketeribizli az egyetlen gyümölcs, melynek C vitamin tartalma forralás után is megmarad, de nemcsak ezért szeretjük. Csodálatos dzsem készül belőle, én Oetker fixxel csinálom (3:1), még vadhúsokhoz is fantasztikus!(Ha vadhús nincs, szűzpecsenyéhez is!)

Dátum: 2013.06.21

Feladó: Zsizsi

Tárgy: Receptek és egyebek

A fekete-ribizli az egyik legértékesebb gyümölcs, és nem csak a magas C vitamin tartalma miatt! A recepteknél leírt szörpkészítési mód a forralás miatt csökkenti a C vitamin tartalmat, én a málnaszörphöz hasonlóan, illetve mivel egyszerre érik, azzal együtt hidegen készítem a szörpöt. Így a málna finom íze gazdagodik a ribizli hasznos anyagaival, plusz a színe is mélyebb, pirosabb, A férjem több mint 30 éve bort is készít belőle, Kiváló aromájú, külön tartósítást (kénezést) nem igénylő "pomázi rubin" készül belőle!

Dátum: 2013.02.07

Feladó: HEjj

Tárgy: Mek

Én is szeretem a ribizlit!

Új hozzászólás hozzáadása